Type panelen
Ruim assortiment

Vanrobaeys Panels levert en plaatst een ruim assortiment van verschillende soorten panelen. Afhankelijk van de structuur van het gebouw en de gebruiksdoeleinden ervan is er een ander type paneel nodig. Er bestaat een ruim gamma in verschillende diktes, kwaliteiten, brandklassen, coatings en kleuren.

We begeleiden u graag bij uw keuzes en geven u graag professioneel advies. Een overzicht van het aanbod: 

Type panelen
Sandwichpanelen

Sandwichpanelen worden het meest gebruikt als dak- en gevelbedekking in de industrie. Deze panelen bestaan uit een metalen boven- en onderplaat met daartussen PIR isolatie. Een sandwichpaneel beschikt over een zeer hoge isolatiewaarde en geeft de mogelijkheid tot grote overspanningen. 

Brandklasse: B-s2, d0

Ecopanelen

Een ecopaneel is een geïsoleerd paneel dat wordt geplaatst op hellende daken bij functionele gebouwen, aardappelloodsen, machineloodsen, bergruimtes, enz. Een ecopaneel bestaat uit verschillende isolatiediktes en bevat aan de binnenzijde een aluminiumfolie waardoor dit soort paneel budgetvriendelijker is dan een sandwichpaneel.

Brandklasse: B-s2, d0

Ecopolyesterpanelen

Het ecopolyesterpaneel is een geïsoleerd paneel dat wordt geplaatst op hellende daken in de industrie en landbouw. Een ecopolyesterpaneel bestaat uit verschillende isolatiediktes en heeft aan de binnenzijde een polyesterplaat. De isolatie is Polyisocyanuraat (PIR). Deze uitvoering is uitermate geschikt voor loodsen of stallen waar dampen zoals ammoniak of zwavel veel voorkomend zijn. 

Rotswolpanelen

Het sandwichpaneel bestaat uit een trapeziumvormige buitenplaat, een steenwolkern en een licht gelinieerde binnenplaat. Deze panelen zijn ideaal om een grote brandweerstand en geluidsreductie te behalen. Deze panelen zijn zowel geschikt voor dak- als voor wandbeplating

Brandklasse: A2-s1, d0

Staalplaten

Indien u op zoek bent naar een budgetvriendelijke oplossing kan u opteren voor stalen dak- en/of wandbeplating. Staalplaten zijn te verkrijgen in verschillende staaldiktes en coatings en zijn snel te monteren. Staalplaten worden vooral gekozen bij daken waarvoor geen isolatie vereist is. Bijvoorbeeld bij stockage van goederen die uit de regen dienen te staan. Let wel: staalplaten dienen slechts voor een beperkt aantal loodsen. Staalplaten worden toegepast in loodsen die heel goed geventileerd zijn of die ten minste één open zijde bevatten.

Anticondensplaten

Anticondensplaten hebben hetzelfde toepassingsgebied als staalplaten, maar dan voor loodsen waar minder geventileerd wordt. Let wel: ventilatie is nog steeds vereist. De plaat bevat een absorptiedoek, waardoor condenswater belet wordt van te druppelen. Natuurlijke ventilatie zorgt ervoor dat de druppels, vastgehouden in het doek, weer opdrogen. Deze dakplaten worden vaak gebruikt bij opslagloodsen voor graan. 

Dikte isolatie

De mogelijke isolatiediktes voor dakpanelen zijn 30, 40, 60, 80, 100, 120 en 150 mm.

De mogelijke isolatiediktes voor wandpanelen zijn 40, 60, 80, 100, 120, 150, 170, 200 en 220 mm.

In elke situatie het juiste paneel

Ons team adviseert u graag en legt u alle kenmerken uit van onze producten. We helpen u in het kiezen van de juiste panelen en luisteren graag naar uw voorkeuren. Een nieuwbouw of oude loods met hellend dak, al dan niet in combinatie met het verwijderen van asbesthoudende golfplaten, het plaatsen van wandbeplating of het plaatsen van nieuwe sandwichpanelen op het dak, we doen het allemaal. 

Een vraag?

Voor elke klant willen wij een professionele en betrouwbare partner zijn. Heeft u een vraag, wenst u meer informatie over onze panelen, wenst u een vrijblijvend bezoek of wil u uw project met ons bespreken? Aarzel niet om contact op te nemen. We zijn u graag van dienst.