Dak- en wandbeplating
Dakbeplating

Door onze jarenlange ervaring, groot vakmanschap en vlotte service leveren wij steeds degelijke en duurzame daken af. Wij zijn voornamelijk gespecialiseerd in het plaatsen van dakpanelen op hellende daken, al dan niet gecombineerd met het vooraf verwijderen van asbesthoudende materialen. 

De dakbedekking die u kiest kan bestaan uit staalplaten, anticondensplaten, ecopanelen, ecopolyesterpanelen of sandwichpanelen met diverse brandklassen, isolatiewaarden, profileringen, coatings en kleuren. De montage van deze dakpanelen kan uitgevoerd worden op houten, betonnen constructies, Z-gordingen en I-profielen.

Wandbeplating

Door het plaatsen van wandpanelen bij loodsen, bewaarplaatsen, opslag- en werkplaatsen in de industrie en landbouw kan u een volledig nieuwe uitstraling van uw gebouw bekomen.  

De wandbeplating die u kiest kan bestaan uit staalplaten of sandwichpanelen met diverse brandklassen, isolatiewaarden, profileringen, coatings  en kleuren. De montage kan uitgevoerd worden op houten en betonnen constructies, Z-gordingen en I-profielen.

Final Touch

De afwerking van uw dak- of wandbeplating vinden wij zeer belangrijk. Wij werken onze projecten steeds nauwkeurig af. Onze afwerking bestaat uit ondernok, bovennok, windveren, hoekprofielen, kroonlijsten, regenprofiel, startprofiel dak-wand, gootrandkap, gootprofiel, druiplijsten, etc.

In sommige gevallen zijn de dakgoten niet meer in een goede staat. Hierbij kunnen wij de goten vervangen door een nieuwe goot naar wens. Daarnaast kunnen wij ook bestaande bakgoten reinigen en herbekleden met EPDM.

Subsidies en premies

Tijdens renovatiewerken kan men een premie bekomen voor het plaatsen van nieuwe dakisolatie ter waarde van €8/m². Combineert men de dakisolatie met asbestverwijdering dan is er een bijkomende premie van €8/m². Belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Het gebouw moet minstens 15 jaar oud zijn.
  • Het isolatiemateriaal moet een Rd-waarde hebben van minstens 4,5 m²K/W.
  • De ruimte moet verwarmd worden met een vast verwarmingstoestel.

Men kan een premie bekomen voor het plaatsen van isolatie langs de buitengevel van de muur ter waarde van €30/m². Combineert men de buitenmuurisolatie langs de buitengevel met asbestverwijdering dan is er een bijkomende premie van €8/m². Belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Het gebouw moet minstens 15 jaar oud zijn.
  • Het isolatiemateriaal moet een Rd-waarde hebben van minstens 3,0 m²K/W.
  • De ruimte moet verwarmd worden met een vast verwarmingstoestel.

Bij het renoveren van asbestdaken, kunnen land- en tuinbouwbedrijven genieten van een ondersteuning van de investeringskosten via VLIF-steun. De VLIF-steun bedraagt max. 30% op de investering van het nieuwe dak. 

Planning, opvolging & plaatsing

Vanrobaeys Panels heeft twee ervaren teams en staat in voor planning, opvolging en professionele plaatsing van dak- en wandbekleding. Met behulp van een onze gedreven mensen plaatsen wij op verschillende inventieve systemen dak- en wandbeplating op een kwaliteitsvolle manier. Beplatingswerken op zeer hoge gebouwen nemen we er graag bij. Aangezien wij over innovatief en modern materiaal beschikken, kan er flexibel gewerkt worden met eigen hoogwerkers, verreikers en mobiele torenkranen. Wij werken volledig onafhankelijk en hebben de mogelijkheid om snel en accuraat mensen en materiaal in te zetten bij elk project.

Onze panelen

Wij bieden verschillende types wand- en dakpanelen aan. Bekijk het aanbod.

Wij luisteren graag naar uw wensen en begeleiden u in uw keuzes. Wenst u bijvoorbeeld meer bescherming voor goederen, dieren, werknemers en zijn er bepaalde vereisten zoals speciale constructies, lichtelementen, lichtstroken, enz.? Elke situatie is anders, wij denken graag optimaal met u mee en leggen graag de mogelijkheden uit.

Een vraag?

Voor elke klant willen wij een professionele en betrouwbare partner zijn. Heeft u een vraag, wenst u meer informatie over onze panelen of wenst u uw project met ons te bespreken? Aarzel niet om contact op te nemen. We zijn u graag van dienst.