Asbestverwijdering
Verwijderen van asbest

Om asbesthoudende golfplaten op een veilige manier te verwijderen is expertise nodig. Reeds jaren hebben wij ervaring met grote en kleine renovaties van asbestdaken in de industrie en landbouw. Vanrobaeys Panels is een gespecialiseerde en gecertificeerde asbestverwijderaar en beschikt over de nodige ervaring zodat asbest grondig en correct verwijderd kan worden. Wij maken ook gebruik van een uniek gepatenteerd verwijderingssysteem om de afbraakwerken vlotter en efficiënter te laten verlopen. 

Renovatiewerken

Het verwijderen van asbest gaat meestal gepaard met het plaatsen van een nieuw dak. Ook hiervoor kunt u ons inschakelen. Vanrobaeys Panels is de ideale partner voor het renoveren van uw dak. Wij verwijderen op een professionele manier de asbesthoudende golfplaten en plaatsen nieuwe dakpanelen. Voor meer informatie over dakbeplating, klik hier: Dak-en-wandbeplating

Asbest verwerking

Alle asbestafval wordt steeds verzameld in een bigbag in containers. Na de afbraakwerken worden de bigbags volledig gesloten en klaargezet voor transport. De containers worden door een gespecialiseerde firma afgevoerd naar een erkend stort. Na de verwerking van het asbesthoudend materiaal wordt een verwerkingsattest opgesteld. 

Subsidies en premies

Men kan een premie bekomen voor het verwijderen van asbest in combinatie met het plaatsen van nieuwe zonnepanelen. De premie voor asbestverwijdering bedraagt €12/m², maar is begrensd tot 50% op de totale investeringskost voor asbestverwijdering en -afvoer. Deze premie is geldig tot en met 31/12/2024. Belangrijke voorwaarde is:

  • Plaatsen van nieuwe zonnepanelen op minstens 10% van het oppervlak die verwijderd werd.

Bovenvermelde premie kunt u aanvragen bij:

  • Tot en met 30 juni 2022 kunt u de premies aanvragen bij Fluvius.
  • Tussen 1 juli en 30 september 2022 kunt u tijdelijk geen premies aanvragen.
  • Vanaf 1 oktober 2022 kunt u de premies aanvragen bij Mijn Verbouw Premie.

Bij het renoveren van asbestdaken, kunnen land- en tuinbouwbedrijven genieten van een ondersteuning van de investeringskosten via VLIF-steun. De VLIF-steun bedraagt max. 30% op de investering van het nieuwe dak. 

Erkend asbestverwijderaar

Als bedrijf zijn wij erkend voor het verwijderen van hechtgebonden asbest (o.a. asbest golfplaten). Onze werknemers zijn allemaal in het bezit van een attest ‘Eenvoudige handelingen’. Daarnaast hebben wij alle nodige documenten voor het verwijderen van asbest. 

Wij beschikken ook over het Franse certificaat van Afnor waardoor wij ook asbest mogen verwijderen in Frankrijk.

Safety first

Alle veiligheidsmaatregelen worden steeds nauwkeurig opgevolgd zodat u ons deze werken met een gerust hart kan toevertrouwen. Alle (asbest)afval wordt tevens volgens de milieuvoorschriften opgehaald en verwerkt. 

Een vraag?

We geven u graag advies en begeleiden u naar een totaaloplossing voor uw dakrenovatie. Voor elke klant willen wij een professionele en betrouwbare partner zijn. Heeft u een vraag, wenst u meer informatie over asbestverwijdering of wilt u graag een offerte voor het vernieuwen van uw dakbedekking? Aarzel niet om contact op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

Enkele realisaties

Met een ambitieus en professioneel team hebben wij reeds tal van afbraak- en renovatieprojecten afgeleverd. Wij tonen u graag enkele van onze realisaties.